Followers

Tuesday, November 8, 2016

Port Dickson Episod 2 ~ Corus Paradise Resort

Assalamualaikum & bersua lagi...


Kali ni MaDiHaA update episod 2 di PD pula ye. Lepas semua dah kenyang bersarapan masing2 terus siap2 nak mandi kolam lagi kat hotel. Gambar-gambar yang ada ni sebenarnya gambar dalam masa 2 hari ye. MaDiHaA edit pun campur2 je. Sebab tu ada gambar Alin pakai baju belang2, ada yang pakai baju warna kuning.. hehe.. biarkan jelahh sebab saja untuk episod kali ni nak pos gambar kat resort/hotel ni je.


Pemandangan mengadap pantai dari hotel sangatlah cantik. Subhanallah.... terpegun seketika melihatkan pemandangan yang indah ini. Walaupun lagoon tu lagoon buatan manusia.. tapi ia tetap cantik apabila ada susunan pohon kelapa kat hujung lagoon tersebut. Kalaulah en. suami MaDiHaA jenis suka ambik gambar macam mem dia ni, dah lama ajak suami ke tepi lagoon tu posing2 kat situ, mesti cantik. Tapi malas nak suarakan hasrat di hati sebab nanti mesti dia takmau dengan alasan panas, jauh dan sebagainya.. sob sob sob.. hahaha...



Ini pula view mengadap hotel dan ada juga view yang MaDiHaA snap dari tingkat 1 hotel. Gigih panjat tangga ajak adik Alin temankan & klik2 view dari tingkat 1. Syok tengok orang lain mandi. Ehh! bukan skodeng tau... dorang mandi kawasan terbuka kot.. semua orang nampak... lainlah tengok orang mandi dalam bilik baru boleh chop skodeng.. hihi...



En. suami, kakak Dini & Haziq mandi di kolam dewasa, manakala adik Alin mandi kat kolam kanak2 je. Banyak tempat kanak2 boleh mandi ada banyak segmen2 yang dorang buat. Boleh je pilih nak mandi kat mana2. Semuanya berada dibawah bumbung hotel. Redup je. Kat kolan dewasa pun redup sebab dah terlindung dengan bangunan hotel yang tinggi tu.  Best sangat..




Puas adik Alin berendam.. kesian dia takde geng. Kakak & abang join ayah kat kolam dewasa. Ibu jugakla yang kena temankan adik dan lepas tu adik pulak teman ibu panjat tangga tingkat 1 semata2 nak snap gambar dari balkoni tu.  Mujur adik dah faham dah minat ibu dia ni... hahaha... 




Selesai mandi manda perjalanan nak balik ke apartment.. sempatlah posing sedas dua. Itupun en. suami laju je menonong nak balik ke apartment. Suruh kakak Dini je tolong snapkan gambar ibu pose tepi lagoon tu.  Rugi kot tak bergambar kenangan kat sini.. lepas ni tak tau bila lagi boleh jejak kaki kat sini. Kita bukan orang ada2 nak bercuti kerap-kerap macam orang lain. Dapat bercuti setahun sekali pun kira dah mujur dah... 



Dan ini je sekeping gambar Corus Paradise Resort sempat snap dari kawasan parking lepas check out dari apartment. Ada rezeki bolehlah datang lagi insyaAllah. Tahun bila tu belum pasti.. haha...

Tamatlah kisah percutian di PD... jumpa lagi di lain episod..

No comments:

Post a Comment